(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Výborný rebarborový koláč

Potřebné ingredience
125 g másla(hery),10 polévk. lžic mléka
75 g cukru1 vejce
špetka soli
250 g hladké mouky
1 lžička pr. do pečiva
500 g rebarbory(oloupané a nakrájené na kostičky)
Poleva:3 žloutky,75 g cukru,1/2 lžičky mleté skořice
1 kelímek zakysané smetany(150 g)
2 bílky(na sníh)
Postup přípravy
Jednoduchá a chutná dobrota
1.máslo s cukrem utřeme,přidáme vejce,mléko,mouku,prášek do pečiva,
vše smícháme v husté těsto,které rozetřeme do formy(nejlépe na pečící papír)
a uhladíme,aby bylo stejné po celé ploše.
2.omytou,oloupanou rebarborku,kterou jsme pokrájely rozprostřeme po celém těstě aby nebyl kousek prázdný,
Dáme do rozehřáté trouby na 170 st(mám elektrickou troubu).a necháme péct pozvolna 40 minut a mezitím připravíme polevu a to tak,že ze 3 žloutků a cukru našleháme pěnu,přimícháme skořici,kelímek smetany(zakysané) a nakonec vmícháme zlehka sníh,aby se spojil s hmotou.
Po 40 minutách pečení nalijeme a rozrtřeme polevu na koláč a dále pečeme 20 minut,celkem tedy 60 minut,koláč je výborný,přeji dobrou chuť.
1.máslo s cukrem utřeme,přidáme vejce,mléko,mouku,prášek do pečiva,
vše smícháme v husté těsto,které rozetřeme do formy(nejlépe na pečící papír)
a uhladíme,aby bylo stejné po celé ploše.
2.omytou,oloupanou rebarborku,kterou jsme pokrájely rozprostřeme po celém těstě aby nebyl kousek prázdný,
Dáme do rozehřáté trouby na 170 st(mám elektrickou troubu).a necháme péct pozvolna 40 minut a mezitím připravíme polevu a to tak,že ze 3 žloutků a cukru našleháme pěnu,přimícháme skořici,kelímek smetany(zakysané) a nakonec vmícháme zlehka sníh,aby se spojil s hmotou.
Po 40 minutách pečení nalijeme a rozrtřeme polevu na koláč a dále pečeme 20 minut,celkem tedy 60 minut,koláč je výborný,přeji dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

andreakrejcik
(upraveno)
4. 7. 2013, 13:15
Před chvilkou dopečene...neodolala jsem a ještě teplé ochutnala a je výýýborný
bála jsem se rebarbory,dělala jsem z ní poprvé ale určitě né naposledy


nahlásit

kaminita
(upraveno)
25. 5. 2012, 17:19
Tak Evi, právě je v troubě
tak jsem zvědavá, jaký bude..hned potom napíšu. Prosím ještě, jak je to s tou skořicí?? Skutečně pětina z balíčku?


nahlásit
ivahouba
(upraveno)
21. 5. 2012, 15:06



nahlásit

Alfavelka
(upraveno)
22. 5. 2012, 21:01
@ivahouba
Dobrý večer,Ivko, ano tuto formu a je to vynikající koláč,svěží a netěžkne na žaludku,zkuste,určitě si ho oblíbíte
povede se i začátečnicím




nahlásit

snecka
(upraveno)
21. 5. 2012, 13:43



nahlásit

Alfavelka
(upraveno)
22. 5. 2012, 21:02
@snecka
zkuste,budete možná překvapena,jak je jednoduchý a výýýýborný



nahlásit